Doprava zdarma od 3000 Kč

5 tipů, kam v ČR na dovolenou s kolama! Třeboňsko, Polabí i Jeseníky

Přemýšlíte, že letos v létě vyrazíte na pohodovou dovolenou po Česku a vezmete s sebou kola? Super nápad! Připravili jsme pro vás 5 tipů na oblíbené destinace, kde si to užijete ve dvou i s dětmi nejen na kole. 

Místa jsme vybrali schválně tak, abyste v dané lokalitě měli možnost dělat i jiné věci, než jenom jezdit na kole. Cyklistika je sice super sport, ale nic se nesmí přehánět, že jo… :) Tak šup kola nebo elektrokola na střechu nebo na kouli za auto a vyrazte na týden na dovolenou. Nebo aspoň na prodloužený víkend.

Vlastně ještě moment... Máte všechno? Nechtělo by to třeba novou helmu, rukavice nebo dres? Na našem e-shopu a prodejnách seženete všechno za super ceny.

1. Třeboňsko – výlety okolo rybníků

Třeboňsko je ideální oblastí pro cyklistiku díky své rovinaté krajině plné rybníků. Nemusíte se bát náročných kopců ani terénu, takže je to skvělé místo pro trekové kolo, ale horské kolo nebo elektrokolo.

Kam vyrazit: Třeboň, České Budějovice a další města v okolí nabízejí spoustu možností. Zajít na rybu do místní restaurace je téměř povinností.

Co dělat bez kola: Můžete navštívit historické památky, jako je zámek v Třeboni, nebo si užít relax v lázních. Rybníky a místní koupaliště lákají ke koupání.

Tip na trasu: Třeboň - Stará Hlína - Lutová - Chlum u Třeboně - Staňkov - Stará Hlína - Třeboň (30 km)

2. Pálava – na kole za vínem

Pálava je vinařský ráj s krásnými výhledy, které stojí za trochu té námahy při šlapání. Je ideální pro silniční, horské i trekové kolo.

Kam vyrazit: Mikulov, Brno, Hustopeče, Vodní nádrž Nové Mlýny, Lednice, to jsou města, která stojí za návštěvu nejen kvůli cyklistice, ale i kvůli památkám a restauracím.

Co dělat bez kola: Můžete se vydat na prohlídku zámku v Lednici, užít si degustaci vína ve vinných sklípcích, navštívit archeologická naleziště u Věstonic nebo zajít na koupák v Mikulově.

Tip na trasu: Mikulov - Perná - Klentnice - Pavlov - Dolní Věstonice - Horní Věstonice - Mikulov (30 km)

3. Polabí – cyklostezky kolem Labe

Polabí je krásná rovinatá oblast ideální pro pohodové cyklistické výlety bez náročných stoupání. Jelikož jsou všude asfaltové cyklostezky, stačí vám městské kolo, ale klidně můžete vzít i horáka. Chlumec nad Cidlinou, Poděbrady a Nymburk jsou perfektními výchozími body.

Kam vyrazit: Poděbrady, Chlumec nad Cidlinou, Nymburk, ale i Kolín jsou města, kde seženete levné ubytování a dobře se najíte v místních restauracích.

Co dělat bez kola: Lázně v Poděbradech, prohlídka hradu v Chlumci nad Cidlinou, návštěva nymburských hradeb.

Tip na trasu: Poděbrady - Libice nad Cidlinou - Velký Osek - Kolín - Týnec nad Labem - Libice nad Cidlinou - Poděbrady (30 km)

4. Jeseníky – lesy a výhledy

Hledáte něco trošku náročnějšího na fyzičku? Jeseníky nabízejí krásné hory a hluboké lesy, což z nich činí ideální destinaci pro horská kola a elektrokola. Přírodní scenérie vás zcela uchvátí.

Kam vyrazit: Jeseník, Karlova Studánka, Šumperk jsou města, která byste neměli minout.

Co dělat bez kola: Můžete se vydat na pěší túry, navštívit lázně v Karlově Studánce, objevovat místní jeskyně nebo si udělat výlet do Polska.

Tip na trasu: Jeseník - Lipová-lázně - Česká Ves - Rejvíz - Zlaté Hory - Mikulovice - Jeseník (30 km)

5. Šumava – krásná příroda a kopečky

Šumava je skvělou destinací pro cyklistiku díky své rozmanité krajině a husté síti cyklostezek. Je vhodná pro horská kola i elektrokola.

Kam vyrazit: Železná Ruda, Sušice, Kašperské Hory jsou města plná historie a krásných výhledů.

Co dělat bez kola: Navštívit národní park, prozkoumat šumavské jezera nebo si užít pěší túry.

Tip na trasu: Železná Ruda - Špičák - Hojsova Stráž - Nýrsko - Klatovy - Janovice nad Úhlavou - Železná Ruda (30 km)

Zaujala vás některá z těchto destinací? Ať už to bude Třeboňsko, Pálava, Polabí, Jeseníky nebo Šumava, nezapomeňte si přibalit všechno potřebné vybavení. Šťastnou cestu a užijte si dovolenou!