Doprava zdarma od 3000 Kč

RECENZE: Kraťoučká pumpička Double Shot, která uspěla na Design Award 2023

Základní poučka – vozte s sebou pumpičku pro případ defektu! No jo, jenže když si chce člověk vyrazit jen tak nalehko, i malou cestovní hustilku je problém dát do kapsy, aby mu při jízdě nevypadla. Novinka Double Shot od BBB ale nevypadne, je totiž kratší než běžný mobil.

Recenzuje: Tomáš Lichnovský

Pouze 12 cm dlouhá cestovní pumpička od BBB BMP-102 nese název Double Shot. Skládá se totiž ze dvou částí, které je před foukáním potřeba smontovat dohromady. Pumpička tak má dvě komory, tedy na svou délku má dvakrát větší objem vzduchu, než běžná hustilka.

Na prodejnách a Moolbike.cz koupíte extra krátkou, lehkou a skladnou pumpičku BBB Double Shot za 1699 Kč. Než se pustíme do podrobnější recenze, musím zmínit ještě jednu věc – tento produkt uspěl v mezinárodní soutěži Design Award 2023, stal se vítězem inovativní kategorie „reddot“.

Podívejte se na video, jak BBB Double Shot vznikla:

 

Do e-shopu

 

Tak malá, že se vejde do kapsy kalhot

Když jsem ji vzal poprvé do ruky, opravdu mě překvapilo, jak je maličká. Když je složená (pro převoz), na délku měří jen 12 cm, na šířku 3,8 cm a váží pouze 83 gramů. Při testování jsem ji vozil bez problému v kapse cyklokraťasů (viz fotky), v kapse batohu na brýle nebo v maličké podsedlové brašně.

Co se týče materiálu a zpracování, také nemám výhrad. Černý lesklý hliník vypadá výborně a trochu mi připomíná černé eloxované kluzáky odpružených vidlic. Černé jsou i další komponenty s výjimkou nasazovací korunky ventilku, ta je stříbrná.

Dva díly, čtyřkomorová technologie

Pokud chcete pumpičku začít používat, musíte ji smontovat. Ale nebojte, je to otázka tak pěti vteřin – stačí dvě „elka“ vycvaknout, otočit závitem k sobě a párkrát otočit. Po sešroubování obou částí k sobě vám vznikne asi 24 cm dlouhá pumpička ve stlačeném stavu, v rozloženém pak 48 cm dlouhá.

Díky složení dvou částí dohromady, a navíc vysouvání každé z nich, máte k dispozici vlastně 4 komory o celkovém objemu vzduchu cca 35 cm3, což je na cestovní pumpičku těchto rozměrů unikát. Ventilek je kompatibilní se standardem Presta/French a celkově umí hustilka vyvinout tlak až 8 barů (116 PSI). Hodí se jak pro horská kola, tak pro silničky.

Do e-shopu

 

Skutečně mě zachránila

Abych ji reálně otestoval v terénu, nemusel jsem ani nic inscenovat. Při jedné z vyjížděk na biku s nocováním v přírodě jsem se ráno probudil a… zadní kolo prázdné. Zřejmě jsem si předchozího dne způsobil pomalý defekt. Sláva! Zaradoval jsem se částečně ironicky, částečně upřímně, protože se mi naskytla příležitost vyzkoušet pumpičku Double Shot.

Složenou jsem ji měl v cuku letu a po nainstalování nové duše jsem se dal do práce. Jedná se o velmi malou pumpičku, takže foukání chvíli zabralo, ale vzduch šel dovnitř v jistých, pravidelných dávkách. Kolem ventilku nic neunikalo, na což trpí většina levných cestovních pumpiček. Kolo jsem tedy po chvíli a mírně orosen dofoukal a mohl jsem vyrazit na cestu.

Finální verdikt

Pumpička BBB Double Shot s kódovým označením BMP-102 mě určitě zaujala svým designem i konstrukcí. Ocenění na Design Award 2023 získala i podle mého názoru oprávněně. Jedná se o takový malý kus techniky, se kterým vás prostě baví pracovat. Pravda, cena není na cestovní pumpičku zrovna nízká – 1699 Kč, ale zase dostanete super malou, super lehkou a super stylovou pumpičku, která vám vydrží dlouhá léta, ne-li navždy. Doporučuji.

 

Do e-shopu