Doprava zdarma od 3000 Kč

RECENZE: Objevte super celoprsťáky na léto – s extra prodyšným svrškem a za zajímavou cenu!

Vzít si na kolo rukavice bez prstů, nebo celoprstové? Věčná otázka, když chcete vyrazit s bikem do terénu, ale venku zrovna zuří třicítky. Chtělo by to dlouhé rukavice, které ochrání v případě pádu celé prsty a ve kterých se nauvaříte… Počkat, vždyť takové tady jsou – BBB Explorer Connect.

Recenzuje: Tomáš Lichnovský

Jednoduché černé celoprstové cyklistické rukavice od BBB nesou název Explorer Connection (spojení s průzkumníkem), což napovídá, že jsou určeny pro dobrodružné milovníky přírody. Na prodejnách nebo na e-shopu Moolbike.cz je najdete s cenou 849 Kč také pod označením BBW-63. Pojďte mrknout na fotky a přečíst si pár postřehů, jak se mi zamlouvaly či nikoliv.

Žádný suchý zip, jenom elastická manžeta

Jednoduchost a zase jednoduchost. Začnu u barvy. Černá je má oblíbená barva nejen s ohledem na výbavu a cyklistické oblečení, ale i celkově v životě – není na ní vidět špína a hodí se ke všemu. Rukavice jsou skutečně temně černé, nehází ani fialové, ani žádné jiné odstíny. To se mi moc líbí.

Jednoduché je taky jejich nasazování, protože nemají žádný suchý zip na zápěstí. prostě je jen natáhnete a kolem zápěstí se semkne elastická manžeta. Drží tak akorát, ani po několikahodinové jízdě jsem neměl výraznější otlačení.

Do e-shopu

 

Předpokládám, že elasticita manžety může být problém po několikaletém používání rukavic, zvláště pokud je budete často prát  a nesprávným způsobem. Rukavice mají složení 55 % polyester, 38 % polyamid a 7 % elastan, takže se smí prát maximálně na 30 °C.

Hustě perforovaný svršek, silikon na dlaních

V žádném případě se nejedná o zimní rukavice. Díky svému hustě perforovanému svršku jsou ideální do teplot 15–20°C. Na horní straně se nachází ještě logo v podobě písmene „B“.

Lehčí a prodyšnější rukavice už se asi nevyrábí, takže pokud trváte na celoprsťácích, jsou dobrým řešením i pro letní třicítky. Nicméně osobně bych volil spíše ustřižené prsty, například rovněž jednoduché a černé BBB BBW-25 CoolDown II.

Na dlaních se starají o neomylný grip jemné silikonové proužky, které zasahují i přes celou spodní stranu ukazováčku, ostatní prsty mají zespodu jen látku. Díky tomuto prvku se vám nebudou ruce smekat po řídítkách ani za deště a stejně tak budete jistě mačkat brzdou páčku i páčky řazení.

Líbí se mi, že rukavice jsou ušity s minimálním počtem švů – úplně nejméně jich je na prsteníčku a malíčku, kde i konce prstů tvoří pouze uhnutá látka. Naopak v oblasti kořene palce, kde držíte řídítka, vymysleli designéři z BBB zesílení v podobě nášivky.

Finální verdikt

Co bych rukavicím vytknul? Nemají žádné úchyty nebo poutka pro sundávání, takže když se je v letních měsících snažíte sundat z upocených rukou, musíte je prostě nějak čapnout a shrnout. V tom mají výhodu krátké rukavice, které mají poutka mezi prsty nebo jiná pomocná „očka“.

Druhá výtka je, že bříška prstů nejsou vodivá, takže na ovládání telefonu během vyjížďky, hledání trasy na mapách atd. zapomeňte. Ale musíme pamatovat na to, že se jedná o levné rukavice. Pokud chcete vodivost prstů, musíte sáhnout po jiné cenové kategorii.

Až když máte rukavice bez manžety na suchý zip, uvědomíte si, že ji vlastně nepotřebujete. BBB BBW-63 Explorer Connection s elastickou manžetou a minimalistickým designem mě nejvíc oslovily právě v tomto ohledu. Jako jarní/podzimní a letní celoprsťáky si je dokážu úplně v pohodě představit a ataky jsem v nich v průběhu května a června hojně jezdil.

Za cenu 849 Kč na prodejnách a e-shopu Moolbike.cz se podle mě vyplatí. P.S. Rukavice se dají sepnout patentkou skrytou u zápěstí, takže ve skříni budou držet u sebe a nebudete hledat druhou do páru! :)

 

 

Do e-shopu